3/4LB Lasse op bezoek

Dierenmanieren is het nieuwe thema van de 'beestige' derdes en vierdes. 'Beestig' want dieren zijn soms net als mensen, met dezelfde mensenwensen... 
Lasse, de hond van juf, kwam dit eens uitleggen. Hij leerde dat hij eigenlijk niet is zoals zijn tekenfilmvriendin Lassie... Hij is net als mensen soms bang, blij, dapper,... Hij toont dit op een gekke manier: snuffelen, blaffen,... We leerden die gekke hondentaal een beetje kennen zodat we honden beter begrijpen want soms kunnen ze in onze ogen raar uit de hoek komen.  
Lasse leerde ons ook dat honden graag bij mensen zijn want zij zorgen ervoor dat hij eten krijgt, kan spelen, veilig kan slapen in zijn mand,... Mensen hebben graag honden bij zich om bv. te helpen als waakhond, reddingshond, speurhond,... Honden kunnen dit niet zomaar. Net als kinderen soms moeite hebben om te leren rekenen en eens opnieuw moeten proberen moet hij ook leren speuren. We hielpen Lasse door snoepjes te verstoppen, puzzels klaar te maken die hij moest oplossen en verstoppertje te spelen. En ja, soms moest hij net als ons eens opnieuw proberen maar net als bij mensen lukken dingen die moeilijk lijken als je volhoudt.