project OCEANEN

FATA OCEANA.

Twee weken zouden we werken rond het project ‘oceanen’, met een apotheose op schoolfeestdag vrijdag 30 april. We wilden in deze uitzonderlijke tijden graag de ouders en sympathisanten bereiken die anders op dat feest de gezellige sfeer van samenwerking en creativiteit zouden opsnuiven. Meester Bert stippelde een mooie wandelroute doorheen Zevekote uit. We overwonnen onze cameravrees en presenteerden uitdagingen die aan de hand van QR codes tijdens de wandeling ontdekt konden worden. Aan deze uitdagingen kon men dan meteen beginnen: tekenen, zoeken op het strand, verzamelen…

Na de paasvakantie was dan de officiële start van deze ‘Fata Oceana’. Compleet Covidproof, in de eigen bubbel, bekeek elke klasgroep de uitdagingen en gingen ermee aan de slag. Het liefst hadden we kunnen afsluiten met een klasoverschrijdende activiteit, maar uitzonderlijke tijden, vragen uitzonderlijke maatregelen!  

Toch konden we genieten van elkaars creativiteit, ofwel live ofwel via een online filmpje en kregen we toch een beetje een schoolfeestgevoel!

Ook Nie Smos was van de partij om een oogje in het zeil te houden en de eventuele  vervuilers bij te sturen!